Prijatelj Udruge SofiJA

Osnaživanje i autonomija žena, poboljšanje njihovog političkog, društvenog, ekonomskog i zdravstvenog statusa vrlo je važan cilj sam po sebi.

postani prijatelj udruge sofija

Osim toga, neophodan je za postizanje održivog razvoja. Puno sudjelovanje i partnerstvo žena i muškaraca potrebno je u produktivnom i reproduktivnom životu, uključujući zajedničke odgovornosti za brigu i njegovanje djece i održavanje kućanstva.

U svim dijelovima svijeta žene se suočavaju s prijetnjama po svoje živote, zdravlje i dobrobit zbog preopterećenosti poslom i nedostatka moći i utjecaja. U većini regija svijeta žene dobivaju manje formalno obrazovanje od muškaraca, a istodobno znanje, sposobnosti i mehanizmi suočavanja žena često ostaju nepriznati. Odnosi moći koji ometaju žene da ostvare zdrav i ispunjen život djeluju na mnogim razinama društva, od najosobnijih do vrlo javnih.

Za postizanje promjene potrebne su političke i programske radnje koje će ženama dati bolji pristup sigurnim sredstvima za život i ekonomskim resursima, ublažiti njihove ekstremne odgovornosti u pogledu kućanskih poslova, ukloniti pravne prepreke njihovom sudjelovanju u javnom životu i podići društvenu svijest kroz učinkovite programe obrazovanja i masovne komunikacije.

Poboljšavanjem položaja žena povećavamo njihovu sposobnost donošenja odluka na svim razinama i u svim sferama života, posebno u području seksualnosti i reprodukcije.

I ZATO TREBAMO VAS u svojim redovima :)!

Da bismo nastavili ono što smo započele, trebamo volontere, entuzijaste, trebamo podršku baš kao i svi! Vaša donacija bi nam puno značila da nastavimo raditi ono za što se borimo i u što vjerujemo.

Vaše Sofije

SKENIRAJ I DONIRAJ 6,64 eura ili iznos po izboru!

postani prijatelj udruge sofija