Udruga Sofija u razgovoru s preko 50 žena sa Zapadnog Balkana i Turske

udruga sofija buducnost jednakosti

Danas smo imale priliku sudjelovati u prvom „She talks“ razgovoru s preko 50 žena sa Zapadnog Balkana i Turske! Ponosne smo i počašćene što smo imale priliku razgovarati i razmijeniti iskustva s našim kolegicama iz cijele regije.

Udruga Sofija sudjelovala je u Consultation #1 Future of Equality. Ovo je prvi dio od ukupno 4 razgovora u kojima ćemo zajedničkim snagama raditi na osvještavanju problema rodne neravnopravnosti, teme koja treba biti prioritet svakom društvu.

Razgovor je organiziran u suradnji s UN Women Serbia i Ženskom platformom za razvoj Srbije, a vodi ga tim snažnih žena: Sanja Nikolin, Dunja Bonacci Skenderović, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ana Rodić i Miljana Pejić.

Ove četiri rasprave nazvane su „Future of Equality“ (Budućnost jednakosti) i sastojat će se od četiri virtualna razgovora pod nazivom “She Talks”.

Jedinstvena je prilika za nas žene iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske da podijelimo svoja iskustva, izazove i najbolje primjere iz prakse. Razgovaramo o utjecaju krize izazvane virusom COVID-19, rodnoj ravnopravnosti i njenom značaju, i o sljedećim temama:

• „Future of Equality“ na zapadnom Balkanu i u Turskoj – razgovor o rodnoj ravnopravnosti i prioriteti u okviru 6 tema u sljedećih 5 godina
• Inovacije, tehnologija i ravnopravnost spolova
• Klimatska pravda i ravnopravnost spolova
• Ženske organizacije i nacionalni mehanizmi za rodnu ravnopravnost.

Inspirirane smo i nadahnute današnjim razgovorom, razmjenom iskustava i ženama s kojima smo sudjelovale u prvom „She talks“ razgovoru. Želja nam je da se o ovoj temi što više priča, i ono najvažnije, da kao društvo učinimo sve što možemo kako više nema potrebe za razgovorom. Želimo živjeti rodnu ravnopravnost u svim aspektima života!