Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?

Želimo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) porukama koje u sebi nose nadu, osnaživanje i skreću pozornost na to što ženama treba kako bi se osjećale snažno, sretno i sigurno!

Ove godine želimo dati doprinos međunarodnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“ koja svake godine želi osvijestiti i potaknuti na prevenciju i eliminaciju nasilja prema ženama. Prikupit ćemo i objaviti poruke žena i muškaraca svih dobi koji će odgovoriti na jedno važno i ne tako jednostavno pitanje: „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“

U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, konstantno bombardirani negativnim vijestima i nesigurnošću, želimo osnažiti, podržati i učiniti nešto pozitivno i poticajno za nas kao društvo u cjelini. Želimo da nam kažete što možemo učiniti i time vam pomoći da se osjećate snažno, sretno i sigurno. Za ovaj projekt ne želimo javne osobe, želimo žene i muškarce poput tebe.

Svaka od nas se u nekom trenutku osjetila nesigurno i svaka od nas zna kako taj osjećaj djeluje na samopouzdanje i sliku o sebi. Zato želimo da nam kažeš i pokažeš što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno u društvu koje ih okružuje?

Pošalji odgovor na pitanje „Što ženama treba kako bi se osjećale osnaženo, sretno i sigurno?“ (u obliku fotografije, videa, natpisa, ilustracije) do 23.11.2020. u naš Facebook i Instagram inbox uz #jacanegostomislis, a mi ćemo izabrane materijale objaviti kako bismo se podsjetili na čemu kao društvo moramo raditi kako bi se svaka od nas osjećala sigurno, snažno i sretno!

Želimo obilježiti ovaj dan i dati podršku međunarodnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“. Pridruži nam se i daj svoj doprinos za bolju i sretniju budućnost svake od nas!