Održane besplatne radionice u 5 gradova!

Iza nas je nekoliko uspješnih besplatnih radionica u sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena “Sofija”. Oduševljenje, sreća i ponos samo su neke od riječi kojima bismo mogle opisati ovo nevjerojatno iskustvo!

Zagreb, Zabok, Karlovac, Šibenik i Split za sada su gradovi u kojima smo održale naše radionice. Iz svakog od tih gradova otišle smo pune zahvalnosti i neprocjenjivog iskustva. Priče koje smo čule, iskustva koja su žene podijelile s nama i njihov nepobjedivi duh samo su neke od stvari na koje ne možemo ostati ravnodušne.

Svaka od žena koja je došla na našu radionicu imala je samo jednu želju: promijeniti nešto na bolje. Naša radionica namijenjena je upravo nezaposlenim ženama koje su doživjele bilo koji oblik nasilja. S njima radimo na njihovom aktivnom osnaživanju i osposobljavanju za nošenje s izazovima i aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Fokus nam je na podizanju samopouzdanja kroz vježbe dijeljenja iskustava, aktivnosti art terapije, vježbe asertivnosti i sve ono što doprinosi boljem donošenju odluka. Prolazimo inovativnu edukaciju o tržištu rada, učimo kako prepoznati vlastite kompetencije, kako saznati čime se želimo i možemo baviti, kako pronaći posao koji želimokako stvoriti dobar životopis i predstaviti se na intervjuu za posao.

Pomažemo im potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti ih. Važno je da svi zajedno zapamtimo kako posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Zlostavljanje nije privatni problem. To je problem svih nas kao društva i zajedno trebamo raditi na njegovom rješavanju.

Pogledajte što radimo i kakva je atmosfera na našim radionicama: