Snovi u doba korone

blogimg_sofija_snovi_5

Vratit ću se svojim snovima i normalnom životu kad sve ovo prođe.

Jeste li nedavno razmišljali o nečemu takvom: Vratit ću se svojim snovima i normalnom životu kad sve ovo prođe. Ako jeste… Niste same!

Toliko ljudi širom svijeta upravo sada osjeća ovaj kaos i zbunjenost koji nas, izgleda, okružuju. U kriznim vremenima naši „snovi” su često prvi gurnuti u stranu zbog „važnijih” stvari. U potpunosti se slažemo s tim da su nam zdravlje i sigurnost prioritet broj jedan. A ako želimo preživjeti ova vremena, bitno je ostati povezan s onim što bismo voljeli da naši životi i dalje budu.

Ima jedan citat i mislim da će vam u ovom izazovnom vremenu pomoći: „Najopasniji rizik od svega je trošiti svoj život NE radeći ono što želite, kladeći se da sebi možete kupiti slobodu da to učinite kasnije.”
Za mene, ovaj citat naglašava koliko koristimo izgovor vanjskih okolnosti da ne bismo stvorili život kakav smo željeli. Pozivam vas da razmislite o ovome… NIKADA nije neozbiljno ili sebično slijediti svoje snove – bez obzira na izazove koje imate. Zašto? Jer „vaši snovi” ne trebaju biti veliki. Mogu biti jednostavni kao i vaši jedinstveni odgovori na pitanja poput:

  • Kakva osoba želim biti tijekom ovog vremena?
  • Na koji način mogu pomoći svojoj obitelj i/ili zajednici?
  • Kako mogu osnažiti svoju obitelj i pomoći joj da prevlada strah?

Bilo da je to nešto jednostavno ili veliko, vaši snovi nude vam priliku da iskoristite ovo izazovno vrijeme kao priliku za rast, osnaživanje i stvaranje života o kojem ste i prije razmišljale.

Život nije stao, mi smo. Ali nismo ni mi, samo smo usporili. Samo to još ne znamo. Živimo u vremenima kada želimo sve sada i odmah. Osim kada nismo zadovoljni. Onda si uzmemo vremena. Koji paradoks, kažete?

Ovaj put svi smo u istom sosu. Cijelo društvo se bori protiv iste stvari i od nas se traži zajedništvo, da peremo ruke i poštujemo upute koje nam daju za naše dobro. Naravno, svi smo različiti i svi se s ovom krizom drugačije nosimo. Bitno je samo da iz ovoga svi izađemo jači, s još većom željom za život koji imamo. Naučit ćemo cijeniti stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo, što je ponekad i sam naš život.
Čuvajte se, pazite se i perite ruke.