Kako izgleda besplatna radionica osnaživanja žena i što na njoj radimo?

radionica osnaživanja zena

Imala si priliku upoznati nas u našem brzopoteznom intervjuu, a sada je vrijeme da malo više saznaš o našim besplatnim radionicama i zašto su naše sudionice oduševljene i promijenjene nakon naših radionica. Kako nam je bilo u Zagrebu, Zaboku, Karlovcu, Splitu i Šibeniku i što kažu sudionice naših radionica, možeš provjeriti ovdje.

Prvo što volimo reći je da su naše radionice interaktivne. Ne predajemo nego pričamo, raspravljamo i razmjenjujemo mišljenja jer smatramo da tako najbolje učimo.  Radimo na tome da osvijestimo koje su naše snage, koji su naši skriveni talenti, kako otvaramo nove mogućnosti i ideje vezane uz zaposlenje.

Na našim besplatnim radionicama zajedno dolazimo do uvida kako pronaći posao koji želimo i konačno, kako stvoriti snažan životopis, predstaviti se na intervjuu za posao i istaknuti od ostalih kandidata. Naše predavačice otkrit će ti i neke „tips and tricks“, pa ćeš dobiti i uvid kako razmišlja “druga strana”.

Možeš li zamisliti život bez komunikacije? Naravno da ne! Prema Wikipediji,  “komunikacija je proces razmjene informacija preko dogovorenog sistema znakova, odnosno proces slanja informacija sebi ili bilo kojem drugom entitetu, najčešće putem jezika. Riječ komunikacija doslovno znači: podijeliti, učiniti nešto općim ili zajedničkim. Komunikacija je obično opisana prema 3 glavne dimenzije: sadržaju, formi i cilju.“ Definicija možda zvuči šturo i dosadno, ali složit ćemo se kako je komunikacija puno zanimljivija. Zato ćemo dobar dio naše radionice posvetiti komunikaciji i načinu na koji komuniciramo. Što je asertivnost i kako je koristiti,  što su “ja poruke” i kako rješavati konflikte. Možda si već čula za sve ovo, ali na radionici ćemo se zajedno još malo bolje upoznati s tim kako se služimo svim tim alatima kako bismo osvijestili način na koji možemo upravljati komunikacijom i svojim odnosima.

Ali, to nije sve! Smatramo da možemo osnažiti sebe i kroz vještinu samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini koje će ti dati dodatnu sigurnost. Cilj radionice je naučiti tehnike samoobrane, upoznati snagu koju žena nosi u sebi i pokazati da je svaka žena spremna odgovoriti na neugodne situacije, potencijalne napade i svakodnevne izazove.

Isto tako, cure će ti dati i informacije s kojim vrstama konflikata se žene najčešće susreću. A to su: verbalni konflikt, fizičko uznemiravanje, pokušaj udarca ili hvatanja za kosu, pokušaj povlačenja i opasni hvatovi. Pokazat ćemo ti kako se od toga obraniti i kako reagirati. Nešto što će ti biti stvarno korisno i što će ti pomoći ako se ikada nađeš u nekoj lošoj situaciji. Nakon toga se stvarno osjećaš moćno jer naučiš kako se možeš verbalno i fizički zaštititi od nasilnika.

I to je otprilike to. Ako želiš naučiti nešto novo i korisno, osnažiti se i biti bolja, onda si na pravom mjestu. Za više informacija o našim radionicama i projektima, prati nas na Facebooku i Instagramu. I nemoj čekati nego se odmah prijavi na besplatnu radionicu osnaživanja žena. Čekamo te i veselimo se što ćemo te upoznati!

Nicole Kidman je rekla: “Više nego ikad svjesna sam potrebe da se podržavamo i slavimo jedna drugu. Volim vjerovati da sam dio globalne mreže grupe za podršku od 3,5 milijardi. Zamislite: ako se možete osloniti na 3,5 milijarde sestara i mnogo dobrih ljudi koji su s nama, što uopće ne bismo mogle postići? ” Slažemo se s njom i pozivamo te da znam pomogneš stvoriti jednu takvu inspirativnu zajednicu!