U Zagrebu održana prva u nizu Radionica osnaživanja žena

Ovaj tjedan smo održale prvu radionicu s kojom smo započeli aktivno raditi sa ženama koje su nezaposlene i doživjele su neki oblik zlostavljanja. Tri dana u Informativnom centru za prevenciju Policijske uprave zagrebačke bilo je ispunjeno smijehom, suzama, pozitivom i osnaživanjem. Uživale smo u svakom trenutku dok su se naše sudionice opuštale, osnaživale i jedna drugoj pružale bezrezervnu podršku.

Radionica koja se održala u Informativnom centru od 1. do 3. lipnja, prva je od njih 21 koje ćemo održati u svim županijama Hrvatske.

U ime Policijske uprave zagrebačke, na radionici je uvodnu riječ imao i  voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma.

voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma

voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma

Istaknuo je kako zagrebačka policija provodi niz preventivnih programa i aktivnosti, pružaju potrebne informacije građanima, senzibiliziraju ih i osvještavaju o problemima u društvu. Suradnja policije s lokalnom zajednicom, organizacijama civilnog društva i drugim udruženjima i institucijama je od velike važnosti za sve nas koji smo dio ove priče. Na našu sreću, jedna takva suradnja ostvarena je s nama, Udrugom za zaštitu i promicanje ljudskih prava SofiJA, tako da smo zajedničkim radom i trudom poradili na aktivnostima osnaživanja najranjivijih skupina u Hrvatskoj – nezaposlenih i zlostavljanih žena.

Sanja Siročić, voditeljica projekta i Ljerka Oppenheim, koordinatorica projekta

Cjelokupan program naše kampanje do sada je privukao veliku pažnju javnosti i medija. Podršku nam pružaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Veliki odaziv na radionicu je otkrio koliko je problem nezaposlenosti i zlostavljanja stvaran i prisutan u našem društvu.

Na radionicama otkrivamo koji su naši talenti i snage, koji posao nam odgovara, razvijamo socijalne i komunikacijske vještine, pripremamo se za intervju za posao i kako upravljati tremom prije razgovora, kreiramo životopise, a uključen je i osnovni tečaj samoobrane temeljen na Krav Maga borilačkoj vještini.

Dođite i pridružite nam se na sljedećim radionicama koje ćemo provoditi,  a ako razmišljate da li je to za vas pročitajte neke od dojmova koje su s nama podijelile sudionice u Zagrebu: