Provjerite kako nam je bilo na drugoj radionici osnaživanja u Zaboku!

U srijedu, 17.06. započela je druga trodnevna radionica naše #jacanegostomislis kampanje. Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ sa sudionicama je radila na razvoju socijalnih i komunikacijskih vještina, uključujući i tečaj samoobrane u Krapinsko-zagorskoj županiji, u gradu Zaboku. Radionicu smo održali u prostoru Mreže udruga „Zagor“, u Zelenoj dvorani.

Naše Zagorje je pokazalo da ima jake žene koje su odlučile kako im naše radionice mogu poslužiti kao korak dalje na putu do zapošljavanja. Radionice u sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena “Sofija” fokusirane su na podizanje samopouzdanja kroz vježbe dijeljenja iskustava, aktivnosti art terapije, vježbe asertivnosti i izlaganja, a i svemu ostalom što pridonosi donošenju odluka koje su dobre za nas. Sve smo to zajedno prolazile na našem trodnevnom druženju u Zaboku.

Također smo kroz inovativnu i usmjerenu edukaciju o tržištu rada učile kako prepoznati vlastite kompetencije, kako saznati čime se želimo i možemo baviti, kako pronaći posao koji želimo i konačno, kako stvoriti snažan životopis i predstaviti se na intervjuu za posao. Sudionicama se posebno svidjela simulacija intervjua gdje smo prolazili pitanja koje postavljaju poslodavci i kako odgovoriti na “ trik “pitanja.

Ne smijemo zaboraviti našu Irenu, instruktoricu Krav Maga tečaja samoobrane koja je sudionice radionice naučila kako djelovati preventivno i zaustaviti napad na vrijeme, koji su najefikasniji udarci i kako iskoristiti maksimum svoje fizičke snage. Naučila nas je kako zadržati fokus u kritičnoj situaciji i kako najbolje reagirati u tom slučaju.

Više o dojmovima, što su očekivale i što su dobile sudionice naše radionice u Zaboku pročitajte niže.